Vandsøya-dag

Vandsøya-dag fredag 24. mars 2017 er en unik mulighet til å oppleve et levende fiskevær

En gang i året skjer det et under! Da kommer den elskovssyke skreien fra Barentshavet til Viknaværene!

Skreifisker Vandsøya. Foto: Eksportutvalget for fisk

Skreifisker Vandsøya. Foto: Eksportutvalget for fisk

En dag i året under vinterfisket etter skreien i Viknaværene tar Rørvik Fisk AS, som eier og drifter Vandsøya Fiskemottak, imot besøkende som får oppleve en autentisk dag i fiskeværet. Nærmere dagens kystkultur kommer du ikke!

Program

Bli med oppdrettsbåten fra Midt-Norsk Havbruk, en Targa 35,  fra Kjønsøyvågen (ca 3,5 mil fra Rørvik) til fiskeværet Vandsøya. Opplev atmosfæren i fiskeværet, se innom fiskarheimen «Sverresborg» og evt. nyt et rykende ferskt skreimåltid! Følg med på arbeidsgangen i fiskemottaket, snakk med fiskerne som kommer for å levere fangstene, samt med «feskhandlar» Pettersen.

Rørvik Fisk AS driver fiskemottaket i Vandsøya. Her får du en særegen opplevelse i det siste aktive fiskemottaket i Vikna kommune, og det siste i sitt slag i hele Nord-Trøndelag.

Vandsøyadag 2017 med Targa 35

Hele den ramsalte turen inkl. transport t/r varer ca. 2,5 time. Første avgang er kl. 13.00 fra Kjønsøyvågen (landfast). Båten vil kjøre i skytteltrafikk, og ha avgang hver hele time fra Kjønsøyvågen. Begrenset antall plasser. Påmeldingen er avsluttet.

PRIS FOR BÅTTUR t/r voksen kr 350,-, barn u/12 år kr 250,-

Hvis du ønsker fullt skreimåltid i fiskarheimen «Sverresborg» (kr 195,-), kryss gjerne av for dette samtidig med kjøp av båttransporten, men dette betales kontant i Fiskarheimen.

Begrenset plasser: inntil 12 passasjerer per avgang.

 På den ca. 15 minutters båtturen kommer du nært innpå øyriket Vikna.

I fiskarheimen «Sverresborg», som driftes av Den indre sjømannsmisjon, kan du kjøpe deg fullt skreimåltid med Viknasuppe, skrei, lever og rogn, og/eller bare dessert som selvfølgelig er riskrem med rødsaus og kaffe.

NB: HUSK KONTANTER i Vandsøya!

Her kan du lese mer om merkevaren Rørvik Fisk, og om at fisken som landes bl.a. i Vandsøya nytes på middagsbordene i Spania.

Du kan også se og høre mer om Vandsøya i filmen presentert av Rørvik Fisk i denne reportasjen i Namdalsavisa.

Værforbehold: Alle påmeldte vil bli kontaktet for avklaringer ved evt. ekstremvær (men godvær er bestilt :-).

Til Tjørnsøy (Kjønsøyvågen) med egen bil: Ved Nærøysund bru, ta av til Austafjord. Etter Langsundbrua (før Austafjord) ta til venstre ved skiltet «Tjørnsøy» og kjør ytterligere ca. 10 km.

Finn mer ut om reisemåter til Rørvik.

Kart Kjønsøyvågen1