Skreifestivalen

  • Hjem
  • Program
  • Nyheter
  • Havfiske
    • Fisketur med lokal skipper
    • Havfiske på egen hånd
  • Historien
    • Om festivalen
    • Om skreien
    • Arkiv
      • Arkiv: Skreifestivalen 2019
      • Arkiv: skreifestivalen 2018
      • Arkiv: skreifestivalen 2017
      • Arkiv: skreifestivalen 2016
      • Arkiv: skreifestivalen 2015
      • Arkiv: skreifestivalen 2014
    • Sterke kvinner
  • Kontakt
    • Skreifestivalen SA og samarbeidsparter
    • Reise til Rørvik
    • Overnatting hotell
    • Bobilparkering
    • Barnas studietur
    • Barnas Skreifestival
    • English
    • German

Mini ølfestival «Trøndersk håndverksøl i kulturelt selskap»

Møt ølbryggerne Jørn og Vinko og ølentusiast Bjarne, og bli kjent med trøndersk håndverksøl i kulturelle omgivelser

For første gang under Skreifestivalen inviterer vi til ølopplevelser med trøndersk håndverksøl i fokus, og med ølbryggerne selv bak tappekranene. Velkommen til mini ølfestival i Kystkultursenteret Norveg!

Jørn Gunnarson Andersen er grynder og ølbrygger på Klostergården Håndbryggeri
Jørn Gunnarson Andersen er grynder og ølbrygger på Klostergården Håndbryggeri
Vinko Lien Sindelar er en av de tre austmennene i Austman Bryggeri.
Vinko Lien Sindelar er en av de tre austmennene i Austman Bryggeri.
Bjarne Ringstad Olsen er hjemmebrygger, øldommer og leder for Norbrygg Trøndelag.
Bjarne Ringstad Olsen er hjemmebrygger, øldommer og leder for Norbrygg Trøndelag.

Norge er et ølland, og nordmenn har alltid vært glad i øl. Tradisjonene går to tusen år tilbake i tid, og i middelalderen fikk bønder som ikke brygga øl bot. Bøndene i Norge dyrka korn, hadde humlegårder og godt vann, som er alt en trenger for å lage et godt øl (og brennevin).

I 1987 var det bare 15 bryggerier igjen i Norge. Etter at staten lettet på byråkratiet startet de første ildsjelene med å brygge eget øl. På starten av 2000-tallet var det ei håndfull bryggeri. Nå, 20 år senere, er det minst 200.

To av disse bryggeriene finner vi i Trøndelag. Det er Klostergården Håndbryggeri på Tautra og Austmann Bryggeri i Trondheim. Her besittes det mye kunnskap, entusiasme og gode smaker. Jørn fra Klostergården, som startet opp så tidlig som i 2008 og har fått utmerkelsen spesialitetsmerket til Matmerk for ølet Alstadberger. Vinko fra Austmann, er amerikaner, men med mor fra Stjørdal. Han er selvlært kokk. Austmann ble etablert i 2013 og de produserer et stort utvalg øl. Begge ølbryggerne har deltatt på Trøndelag sin stand på verdens største mat- og reiselivsmesse; Grüne Woche i Berlin. Dette i samarbeid med Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS, i Trøndelag best kjent for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim årlig i begynnelsen av august. Kystmuseet Rørvik (Norveg) deltok også samtidig på Grüne Woche.Vi er veldig glade for at de nå legger turen til Skreifestivalen!

Til å «ledsage» oss gjennom kveldene (fredag og lørdag) kommer Bjarne Ringstad Olsen, en smaksentusiast med forkjærlighet for øl. Bjarne er også hjemmebrygger, øldommer og leder for Norbrygg Trøndelag. Bjarne har vokst opp i Rørvik, men er nå bosatt i Trondheimsområdet.

Program

Du kan komme når det passer deg i tidsrommet kl. 17 – 22 fredag 29. mars og lørdag 30. mars. Jørn og Vilko vil tappe/skjenke øl av ulike egenproduserte øltyper i de små glassene en kjøper ved inngang. Når du spør, vil bryggerne også gladelig fortelle om håndverket sitt, og dele kunnskapen sin om ølbrygging med gjestene på denne «mini ølfestivalen«. Innimellom vil Bjarne bidra med sine innspill.

Ved ankomst Norveg får du kjøpt startpakke/billett som inneholder:

  • 1 stk. glass (for å ta med heim i etterkant)
  • korte sekvenser med kunnskapspåfyll i løpet av åpningstiden
  • 3 stk. valgfritt øl á 1 dl

Pris kr 150,-. I startpakken er det tre «skreier» (sjetonger) som benyttes som betalingsmiddel for valgt øltype.

Ønsker du flere øl (á 1 dl) er det anledning til å kjøpe flere «skreier» (sjetonger) i respsjonen. De samme «skreiene»/sjetongene kan også benyttes i f.m. kjøp av festivalmat i Norveg.

Festivalmat

Til godt trønderøl kan en kjøpe smaksretter tilpasset øl. Festivalmaten tilberedes av kjøkkensjef/kokk Hans Lisberg ved Kystkultursenteret Norveg. På festivalmenyen er både lokal sjømat og utgangersau. Hans er opprinnelig fra Færøyene, men har vært lengst tid bosatt i Danmark før han kom til Norge og Norveg sist sommer.

Aldersgrense: 18 år. Legitimasjonsplikt

Arr.: Skreifestivalen SA i samarbeid med Bjarne Ringstad Olsen og Kystmuseet Rørvik.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Skreifestivalen

En gang i året skjer det et under! Da kommer den elskovssyke skreien til Viknaværene på Namdalskysten. Her «bor vi i matfatet», og feirer dette med en egen festival. Så vær velkommen som vår gjest!

Sosiale medier

Følg oss på Facebook »
Følg oss på Instagram »

Nyhetsbrev



Bygget på WordPress av Smart Media. Bilder ikke kan benyttes uten samtykke fra Skreifestivalen.