Reise til Rørvik

Slik kommer du deg til Rørvik og Namdalskysten

Rørvik på Namdalskysten er et kommunikasjonsmessig knutepunkt i regionen med daglige flyforbindelser, hurtigruteanløp (både nord- og sørgående samtidig) på kvelden, hurtigbåtforbindelse med Leka og Namsos og landveis kommunikasjon med buss (til tog) og bruforbindelse til fastlandet. I sommersesongen ultimo mai til ultimo august er det også fast offentlig transport fra Rørvik (og Namsos) til den nasjonalt fredete øygruppen med fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Kart

Reis til Rørvik:

Med rutefly

Widerøes Flyveselskap

Med hurtigruten

Hurtigruten

Med hurtigbåt og ekspressbuss

Hurtigbåten M/S ”Foldafjord” har avgang fra Namsos kl 11.45 og kl 16.00 mandag til fredag og dessuten kl 20.45 på fredager. Lørdager kl 14.00 og søndager kl. 18.30. Turen fra Namsos tar ca 1 time og 20 minutter.
Båtruten til Fosen Namsos Sjø korresponderer med ekspressbuss (Trønderbilene) fra/til Trondheim.

Med tog og buss

Reis med Nordlandsbanen og gå av på Grong. Rutetider for tog finner du her for NSB. og for buss hos Trønderbilene.

Med egen bil / bobil

Kommer du sørfra – fra Steinkjer eller lenger unna – er den raskeste veien å kjøre E-6 til Gartland (nord for Grong), ta veien over til Høylandet og derfra følge FV 17 til Foldereid og FV 770 til Rørvik. Fra Steinkjer er det ca 230 km denne veien.

Alternativet er å kjøre via Namsos og ta «Kystriksveien» FV 669 til fergeleiet på Lund og ta ferge til Hofles. Det er ca 50 km fra Namsos til Lund. Fergen til Hofles tar 25 min. og deretter er det ca. 30 km til Rørvik. I første kryss etter fergeleiet, kjør retning Kolvereid, over Horvereid og så venstre i krysset på FV 770.
Fergerutene finne du hos Fosen Namsos Sjø.

Med egen båt

Kystbyen i Nord-Trøndelag er et naturlig stopp for alle som ferdes sjøveien mellom nord og sør. Havna i Nærøysundet ligger godt beskyttet for vær og vind, og har i alle tider vært ei trygg havn både for lokale båtfolk og langveisfarende når uvær har tvunget dem til havn.

Mer informasjon om småbåthavna i Rørvik
.